Thursday 26 November 2009

KORT AV GRAPHIC 45

Åse har gjort ett kort!





Här kommer ett snabbt och enkelt kort med underbara Graphic 45-papper (G4500067).
Lite svarta och Beige blommor, Rhinestoners, punchinella, svart ribbat band och stämpel
SC2133I. Kort av cardstock.

- - - Jea - - -

Tuesday 24 November 2009

ÄNNU EN VINTAG

...som Åse har gjort!




Grön vinflask tag.
Använt Ultimate-pro för vikning och präglat kanten. Hålet har jag använt den nya Christmas-board Snowmen till och sedan skurit ut
hålet med skalpell. Använt svart och grön cardstock, svarta och gröna blommor. Dom gröna blommorna har jag stämplat stämpelfavoriten "Brev från Toscana" S303K med. Svart versafine-dyna. Svarta Rhinestones. Gröna band från Reprint-set. Stämplar
"Istället för en blomma" S657C och "MinCo Ranka3" K1148E



Vill du också ha en Ultimate Pro? Kolla in detta inlägget - där kan man vinna en sådan!!!



- - - Jea - - -

Monday 23 November 2009

DT-CARINA D







Namn på internet: Carina
Namn: Carina Delander
Ålder: 43 år
Bor: Helsingborg
Familj: Är gift och har 2 killar som är 16år
Sysselsättning: En egen webbshop som säljer scrapbooking
När började du scrappa?: År 2006
Hur kom du i kontakt med scrapbooking?: Det var min syster Nilla som jag har min blogg tillsammans med. Hon har alltid ritat och pysslat så det var hon som fick mig att börja, något som jag inte ångrar idag.
Vad gör du helst: kort eller layouter?: Jag gör både och fast det blir nog mest kort.
Hur skulle du beskriva din scrapstil?: Har väl ingen speciell stil tycker om att prova det mesta.
Vilket format scrappar du helst i?: LO ska vara 30*30 cm kort gör jag 15*15cm.
Vilken produkt kan du inte leva utan?: Tim Holtz är väl den produkt som är med på de flesta saker jag gör.
Vem är din största inspirationskälla?: Har ingen speciell. Det finns så många bra inspirationskällor på internet.
Vilken blogg besöker du dagligen?: Jag googlar mycket därför är jag väl inne på de flesta bloggar som jag hittar. Jag tycker om camillas blogg från magnolia.
Hur går du tillväga med en ny layout?: Det varierar ibland går jag ut efter hur fotot är med färger, eller så väljer jag papper och dekorationer först och letar efter något bra foto som passar till det.
Hur många layouter scrappar du ungefär i månaden?: Jag scrappar ungefär 2 LO och 4 kort i månaden.
Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking?: Nästan hela dagarna som en arbetsdag eftersom jag har webbshopen också.
Hur kommer vi att se att det är du som har skapat på bloggen?: Har väl inget speciellt kännetecken , fast jag tycker om när det är mycket dekorationer på korten eller LO.

DT-EMILIE







Namn på internet: Mitt nickname på olika forum och på min blogg är Wildärtan.
Namn: Emilie
Ålder: Jag är 36 år
Bor: Utanför Storuman i ett litet hus med man och 2 hundar
Familj: Min man och 2 hundar
Sysselsättning: Jag arbetar som föreståndare på ett behandlingshem för vuxna missbrukande män. Mycket givande och inspirerande!
När började du scrappa?: Jag började med att göra julkorten 2006, innan julafton hade jag börjat beställa saker för att kunna göra layouter. Och på den vägen är det!
Hur kom du i kontakt med scrapbooking?: Min syster tog sig an mig och mamma under påsken 2006, då gjorde jag mitt allra första kort. Sen ratade jag mycket med henne under resten av året, för att till julen 2006 göra några julkort till mina vänner.
Vad gör du helst: kort eller layouter?: Jag vill inte välja, utan gör både och. Beror en del på dagsformen och behov av kort till födelsedagar, bröllop etc.
Hur skulle du beskriva din scrapstil?: Jag varierar mig efter foto eller stämpel. Det jag ännu inte gett mig in på är freestyle, annars har jag provat mig fram och funnit att det är roligast att anpassa mig efter foto eller sinnelag på foto.
Vilket format scrappar du helst i?: 12*12. Jag brukar inte bli nöjd när jag försöker mig på t.ex. letter size. Men det där är ju
Vilken produkt kan du inte leva utan?: Chalk!
Vem är din största inspirationskälla?: Jag har så många, och de representerar olika stilar.
Hur går du tillväga med en ny layout?: Jag scrappar nästan alltid efter nån skiss, och sen gör jag min egen grej efter det. Eller scraplift, men det kan vara svårt att känna igen originalet… Grejen är ju att man ska inspireras av något.
Hur många layouter scrappar du ungefär i månaden?: 3 st kanske, jag gör ju även kort och altrar.
Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking?: Alldeles för mycket tid, jag är en långsam scrappare! Men jag har så roligt under tiden att jag tycker det är väl investerad tid
Hur kommer vi att se att det är du som har skapat på bloggen?: Förmodligen så märker ni det på att jag skapar med 3d-känsla, jag gör mycket sällan ”platta” alster. Och så har jag gärna blommor och blad med nånstans..

DT-MARIA







Namn på internet?: Favvismaria
Namn?: Maria
Ålder?: 27
Bor?: Trelleborg
Familj?: Mamma, pappa och fem undulater
Sysselsättning?: Jobbar på båt.
När började du scrappa?: För fem-sex år sedan.
Hur kom du i kontakt med scrapbooking?: Via min kompis som hade en scrapbutik.
Vad gör du helst, kort eller layouter?: Layouter, men gör oxå kort av spillet.
Hur skulle du besrkiva din scrapstil? Viket format scrappar du helst i?: Jag har nog rätt enkel stil, gillar när fotot är i fokus. Utmanar gärna mig själv med att använda dekorationer eller färger som jag i vanliga fall inte använder. Mitt favvo-format får jag nog säga är 8x8, men växlar mellan olika storlekar för att inte tröttna.
Vilken produkt kan du inte leva utan?: Chalk!
Vem är din största inspirationskälla?: Hmm... Jag inspireras av andra scrappare, så jag har inte bara en eller ett par personer som inspirerar mig. Bloggar runt en del och då snappas det upp både det ena och det andra.
Vilken blogg besöker du dagligen?: Min egen... Haha!
Hur går du tillväga med en ny layout?: Jag börjar med att försöka matcha foto och papper, sedan utgår jag helst efter en skiss. Sedan kan det gå hur som, många gånger liknar layouten inte skissen överhuvudtaget. Använder skissen främst som ett startskott.
Hur många layouter scrappar du ungefär i månaden?: Varierar. Beror mycket på om inspiration infinner sig och hur mycket som händer i livet. Men en-två i veckan brukar jag nog få ihop.
Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking?: Det är oxå varierande, men en layout kan ta allt från en timme till tre. Scrappar jag i grupp med vänner så kan det ta lite längre!
Hur kommer vi att se att det är du som har skapat på bloggen?: Undulater! Haha... Det kommer nog att scrappas en del om mina små dunbollar. I övrigt kan nog en och annan gnuggis (rub-on) synas på min layouter. Älskar verkligen gnuggisar!


Sunday 22 November 2009

NU E DE JUL IGEN...

Minialbum av Anni!

Ett album med barnbarnen kan vara kul att få till jul! Framsidan är dekorerad med stjärnor klippta ur Best Creations glitterpapper och fästa med lika glittriga brads. Det glittriga återkommer inne i albumet tillsammans med julpapper från Best Creation.






















Och så ett julkort av Daniel!













- - - Jea - - -

DT-CARINA W







Namn: Carina
Ålder: 58år
Bor: Dalsjöfors
Familj: Min sambo och livskamrat sedan vi var 18-19år är Göran.Tillsammans har vi 3 vuxna flickor och 6 fantastiska barnbarn.Tillsammans med mig och Göran bor också min Golden Retriever Hugo 31/2 år gammal.Det är tillsammans med honom på våra promenader jag får massor av inspiration till mitt skapande.
Sysselsättning: Arbetar med äldre människor och har gjort det i hela mitt liv.Är idag utbildad undersköterska och stormtrivs med mitt yrke.
När började du scrappa? Tror det snart är 4år sedan.Fick ett album i julklapp och fattade noll.Men man lär sig med tiden och nu är det ett intresse som täcker så gott som hela min fritid.
Vad gör du helst:kort eller layouter? Vet bestämt att kort är min absoluta favorit.
Hur skull du beskriva din scrapstil? Har provat på det mesta men att scrappa i Vintage är nog det som passar mig bäst.
Vilket format scrappar du helst i? Scrappar i de mesta format.Tycker om det där lite annorlunda.
Vilken produkt kan du inte leva utan?: Absolut chalk eller mina distresser/tombowpennor.
Vem är din största inspirationskälla? Det var svårt,tycker att många ger mig massor.Så det blir lite klurigt att endast delge en enda.
Vilken blogg besöker du dagligen?: Naturligtvis House of Inspiration därför att jag är DT-medlem där och vill hela tiden hålla mig väl informerad.Även Pysselmyran är en kul blogg.Där har jag en del stämpelmotiv som jag tecknat.Får också inspiration av de alster de visar.
Hur går du tillväga med en ny LO?: Utgår ofta från motivet och är det ett motiv som jag fastnat för så blir det en LO eller kort av den!
Hur många layouter scrappar du i månaden?: Scrappar varje dag så det kan väl bli ca 5-6st kort mm i veckan.
Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking?: Nästan all min tid+Hugo förstås.Dammsugaren får vänta och "gubben klara sig bra själv!??!
Hur kommer vi att se att det är du som har skapat på bloggen?: Använder mig oftast av kort.Tecknar en hel del själv (och då finns det ju ingen mer med just det motivet).Mycket murrigt med massor av chalk och rivna papper.Rosetter är också ett måste samt att försöka mig på det där som ingen annan gjort tidigare.

DT-CHRISTEL







Namn på internet: Christel
Namn: Christel Jönsson
Ålder: 39 år
Bor: i Bromölla Skåne
Familj: Sambo och 2 barn 17 och 10 år
Sysselsättning: arbetar natt på en dygnet runt förskola
När började du scrappa? Jag började scrappa för drygt 2 år sedan men har alltid hållit på med någon form av kreativt skapande.
Hur kom du i kontakt med scrapbooking? Halva min släkt håller på med scrapbooking och när min kusins svärmor öppnade en scrapbookingaffär gick det inte att ”blunda” för denna underbara hobby längre.
Vad gör du helst? Jag är en allätare inom scrapbooking. Gör det mesta. Började med att altra och gjorde mkt minialbum. Sedan har jag övergått mer och mer till att göra både kort och Layouter.
Hur skulle du beskriva din scrapstil? Min scrapstil går åt det romantiska shabby chic hållet. Älskar vintagestilen och mkt lager på lager.
Vilket format scrappar du helst i? 12x12
Vilken produkt kan du inte leva utan? Kan inte leva utan min chestnut Roan chalk
Vem är din största inspirationskälla? Ingvild Bolme
Vilken blogg besöker du dagligen? Min egen. Hi,hi. Nä skämt åsido jag besöker dagligen de bloggar som jag är designer åt för att se vad mina DT kollegor hittat på för ngt roligt.
Hur går du tillväga med en layout? Hm. Jag är nog lite konstig där. Jag väljer först ut papper som passar ihop. Efter det väljer jag foto. Många gör tvärtom, väljer papper utefter fotot de ska scrappa. Jag redigerar och trycker ut alla mina foto själv och passar fotot inte färgmässigt till papperna som jag valt att jobba med trycker jag ut fotot i sepiaton. Jag älskar den gamla looken. Efter det bygger jag upp layouten. Mkt lager på lager, rivna kanter och 3D effekter. Vet aldrig hur min layout kommer att se ut innan utan det kommer efterhand som jag skapar. Därför tycker jag inte om att skapa utefter skisser… När jag jobbar med en layout flödar kreativiteten och då vill jag inte vara låst av en skiss!
Mina skisser ritar jag utefter mina färdiga layouter. Ooops (hemlis)
Hur många layouter scrappar du ungefär i månaden? Svårt att säga. Det beror på vad jag har blivit inspirerad att göra… Eftersom jag gör både kort och altrat också . Men ca 2 layouter. Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking? Myyyycket! Eftersom jag jobbar ständig natt och dessutom har ”sovande vak” så har jag ganska mkt ledig tid. Så när barnen åkt till skolan åker scrapgrejorna fram.
Hur kommer vi att se att det är du som skapat i bloggen? Ni kommer att känna igen mina alster på bloggen genom ett par saker:
Jag har aldrig några raka kanter. Slitna ska det va och inkade!
Lager på lager och mkt 3 D effekter. Har ofta alldeles för mkt dekorationer! Vet lixom aldrig när jag ska sluta!!! Mina alster har en romantisk look.


DT-ANNA







Namn på Internet: Anna A
Namn: Anna Andersson
Ålder: 34 år
Bor: Arvidsjaur
Familj: Singel med katt
Sysselsättning: Arbetar i familjens present- och inredningsbutik
När började du scrappa: Gjorde mina första layouter 2005, men har pysslat på och gjort kort långt innan dess.
Hur kom du i kontakt med scrapbooking: Jag har alltid varit för att pyssla, sen man var yngre. Gjort egna gratulationskort, m.m. Det var ju en form av scrapping, men själva begreppet Scrapbooking stötte jag nog på när vi besökte Formex-mässan och började se det utbud som fanns. Så hösten 05 var vi några som bestämde oss för att bilda en studiecirkel i Scrapbooking. Vi träffades och utbytte ideer. Sen var det bara att inse, man var fast..
Vad gör du helst: kort eller layouter? Det är olika. Men över hela så blir det nog mer kort. Men hur som helst allt är lika roligt.
Hur skulle du beskriva din scrapstil?: Jag tycker om en gammaldags stil (vintage) med pasteller, blommor, band, milda dekorationer.
Lite ”lull-lull”.
Vilket format scrappar du helst i?: Layouter gör jag helst
12x12”, men i kort så blir det oftast 15x15 cm.

Vilken produkt kan du inte leva utan?: Ultimate Pro, min skärmaskin och min lilla sax. Sen kan man ju bara inte leva utan papper. Både enfärgat och mönstrat. Favoriter är Kaiser och Graphic 45.
Vem är din största inspirationskälla?: Jag kan inte namnge just en person, för det finns så många som inspirerar mig.
Vilken blogg besöker du dagligen?: Reprints och mina vänners. Samt vår butiks egna blogg för att uppdatera. Alltid hittar man någon ny blogg, som är intressant att titta på.
Hur går du tillväga med en ny layout?: Jag har oftast ett eller ett par foton som jag uppgår ifrån. Jag börjar välja färger som passar fotona. Ibland har jag en skiss jag går efter, men oftast försöker jag hitta på något eget. Jag låter alltid fotona styra färger och stil på layouten. Hur många layouter scrappar du ungefär i månaden?: Det är svårt att säga. Ibland kan det bli ingen layout, för då har jag scrappat askar, eller något helt annat. Sen kan det bli flera stycken, när jag håller på med något album.
Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking?: Det går inte en dag utan scrapbooking. För att inte tala om alla sena kvällar, då man får en chock när man ser vad klockan har hunnit bli.
Hur kommer vi att se att det är du som har skapat i bloggen?: En gammaldags stil med bruna/beige färger. Rosa är en personlig favorit. Med mycket blommor och ”lull-lull”.

DT-MILO







Namn på internet: Milo Lilja
Namn: Milo Lilja
Ålder: 37
Bor: Trollhättan
Familj: Min fru Anna & två tonåringar
Sysselsättning: Arbetslös, scrappar, bygger websidor När började du scrappa?: 2006
Hur kom du i kontakt med scrapbooking?: För ca 15 år sedan så köpte jag ett hundratal stämplar från utlandet och gjorde egna brevpapper och kort. Men, det var för tre år sen som jag följde med en väninna på en layout-kurs där vi gjorde min första layout. Jag tyckte det var jätteskoj, och dammade av mina gamla stämplar och köpte lite nytt.
Vad gör du helst: kort eller layouter?: Kort tycker jag är roligare. Jag har så svårt att välja ut foton till layouter, eftersom jag har runt 30 fotoalbum. Det känns lite som ”allt eller inget”. Jag kommer däremot att scrappa ett fotoalbum från mitt och Annas bröllop.
Hur skulle du beskriva din scrapstil?: Vintage, murriga dova färger, rivna kanter, detaljrikt. Använder gärna spets & chalkar alla papperskanter.
Vilket format scrappar du helst i?: 15x15 cm kort. Och 8x8 tum album.
Vilken produkt kan du inte leva utan?: Oj, måste man verkligen välja en, det går ju inte! Edge scraper, pincett, skärmaskin
Vem är din största inspirationskälla?: Jag ser inspiration i nästan allt! Ideér ploppar ständigt upp i skallen hur jag vill göra nästa kort, och vad jag ska använda.
Vilken blogg besöker du dagligen?: Mariannes Papirverden: http://mariannespapir.blogspot.com/
Hur går du tillväga med en ny layout?: OM jag gör en layout så föredrar jag att använda sepiafärgade kort. Jag använder gärna bruna, beige papper med detaljer i oliv/militärgrönt eller gammelrosa. Metalldetaljer i ”smutsig silver” är snyggt. Jag gillar mycket svirlar, blommor, spets och fina texter.
Hur många layouter scrappar du ungefär i månaden?: Eftersom jag inte scrappar layouter utan kort, så blir svaret noll. Men kort däremot gör jag allt mellan 20-40 st. i månaden.
Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking?: Nästan varje ledig stund. Flera timmar om dan, och det blir en hel del sena nätter.
Hur kommer vi att se att det är du som har skapat på bloggen?: Detaljrikt, murrigt, rivna chalkade kanter, scener på kort. Många motiv på ett & samma kort.




Saturday 21 November 2009

NÅGRA ALSTER...

Jag tänkte att jag skulle visa något skapat idag också! Först ut är en layout som Anni har gjort!



Två

Det här är en riktig Kaiser-layout. Allt utom chipboardtvåan som kommer från Best Creation och fjärilarna som jag stämplat med distress med Kortstugan 1590 kommer därifrån.


- - -

Och så har Åse varit flitig!



Brun vinflasktag med nya Christmas-board Snowman och guldglitter spray från Crafters Companion.

Brun och Beige Cardstick, Guldlgitterspray, Brunt satinband, StämpelSC2115G "Kaffebakgrund" med Pincone dynan
och designade brads R1126. Vikt vin-tagen med Ultimate-pro och använt Christmas Board att prägla papperet och skurit ut hålet
med en skalpell. Innan jag satte fast bandet sprayade jag med Gulglitter sprayen. Klart!




- - - Jea - - -

DT-GRY-HEIDI







Namn på internet: Gry-Heidi / Kortkroken
Namn: Gry-Heidi Solberg
Ålder: 45
Bor: Fjellhamar (1,5 mil nord for Oslo)
Familj: Samboer, 3 barn
Sysselsättning: Økonomisjef
När började du scrappa?: For ca. 6 år siden, men det tok helt av for et par år siden
Hur kom du i kontakt med scrapbooking?: Jeg fikk et håndlagd kort til jul, ble så facinert av det at jeg meldte meg på et kurs med en gang.
Vad gör du helst: kort eller layouter?: Kort. Layouter har jeg lagd ytterst lite av.
Hur skulle du beskriva din scrapstil?: Tror ikke jeg har noen spesiell stil, men er veldig svak for alt som har med brette teknikker å gjøre.
Vilken produkt kan du inte leva utan?: Distress bl.a.
Vem är din största inspirationskälla?: Alle de supre og kreative bloggvennene mine gir meg masse inspirasjon.
Vilken blogg besöker du dagligen?: Jeg har flere blogger jeg besøker så å si daglig, både private blogger og utfordringsblogger for inspirasjon.
Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking?: Hvert minutt jeg har ledig. Skulle ønske døgnet hadde flere timer.
Hur kommer vi att se att det är du som har skapat på bloggen?: Oi, det var vanskelig å svare på, men på omtrent alt jeg lager bruker jeg distress rundt kantene på en eller annen måte.

DT-LOTTA







Namn på internet: Lotta
Namn: Charlotte
Ålder: 34år
Bor: Trelleborg
Familj: Gift med Aleks och tillsammans har vi 2barn, Anton 4 år och Elin född i april
Sysselsättning: Är förskollärare i vanliga fall men är mammaledig just nu.
När började du scrappa?: Vet inte när jag började egentligen men om jag räknar från då jag började med album med plastfickor så började jag 2003, innan dess var det färdiga album med svart sidor i som jag höll på med.
Hur kom du i kontakt med scrapbooking?: Jag hittade det på nätet och där genom hittade jag en butik i Stockholm som fick mig på fall med album med plastfickor.
Vad gör du helst: kort eller layouter?: Layouter
Hur skulle du beskriva din scrapstil?: Enkel.
Vilket format scrappar du helst i?: Jag scrappar helst i 12x12 och lettersize.
Vilken produkt kan du inte leva utan?: Just nu är det nog knappar
Vem är din största inspirationskälla?: Tycker om att titta runt på nätet för att få inspiration som jag kan spinna vidare på sen.
Vilken blogg besöker du dagligen?: Förutom min egen då (ha ha ha). Har många vänner som har bloggar som scrappar och där tittar jag in varje dag för att se om det har hänt något nytt. Annars är jag mycket inne på amerikanska bloggar
Hur går du tillväga med en ny layout?: Jag letar fram ett foto som jag vill scrappa. Antingen vet jag redan vilket/vilka papper jag vill använda eller så drar jag fram min pappershög och letar. Sen kan jag vända och vrida på papperna tills jag känner mig nöjd.
Hur många layouter scrappar du ungefär i månaden?: Mellan 5-15 layouter
Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking?: Det beror på hur snäll familjen är. Men jag försöker att sätta mig en stund varje kväll när barnen har gått och lagt sig.
Hur kommer vi att se att det är du som har skapat på bloggen?: Enkla layouter där fotot är i fokus.

DT-LISA







Namn på internet: Liza
Namn: Lisa Hellström
Ålder: 37 år blir jag i december
Bor: Långsele, Ångermanland
Familj: Maken Peter och två döttrar. Louice, snart 15 och Hanna som är 12
Sysselsättning: Arbetar ständig natt som undersköterska på ett särskilt boende.
När började du scrappa?: 2001 kom jag i kontakt med scrapbooking för första gången, och sedan har det bara fortsatt!
Hur kom du i kontakt med scrapbooking?: Vi startade en maillista på nätet och därifrån började vi söka information och delge varandra olika nya tekniker och influenser.
Vad gör du helst: kort eller layouter?: Layouter helt klart, det är det som ligger mig mest varmt om hjärtat.
Hur skulle du beskriva din scrapstil?: Rak och enkel. Tycker om gnistrande detaljer, men inte i överflöd.
Vilket format scrappar du helst i?: Jag började scrappa i 8,5x11, men övergick till 12x12 för några år sedan. Det är det som passar mig bäst just nu. Jag har dock provat på nästan alla format under åren.
Vilken produkt kan du inte leva utan?: Chalksdynor! Blir nästan desperat då det händer att någon dyna tar slut och jag inte har hunnit inskaffa en ny. Börjar dock övergå till distressdynor och infärgningsverktyget blending tool från Tim Holtz istället. Jag tycker de är lättare att jobba med och håller betydligt längre.
Vem är din största inspirationskälla?: Stacy Julian är en av de största!
Vilken blogg besöker du dagligen?: Min systers – http://lillpiga.blogspot.com Hon scrappar rätt så olikt mig och det är roligt att se hur hon gör.
Hur går du tillväga med en ny layout?: Först ut är foto, eller om jag har ett papper som jag vill jobba med, så väljer jag foto efter papper. Har jag inget passande foto så tar jag ett och konverterar till svartvitt, fungerar nästan alltid!
När jag har valt papper och foton så kikar jag efter dekorationer, åtminstone någon vill jag ha med direkt från start, så att jag har en utgångspunkt att jobba från. Jag planerar även in titel och text till layouten. Ibland vill jag ha med mycket text och då får annat stryka på foten.
Sedan börjar tankarna oftast rusa, hur ska jag göra? Ofta får jag en ide redan då jag ser pappret, men inte alltid. Då letar jag reda på en skiss som jag gillar, eller kanske går ut på nätet och letar inspiration. River och klipper i papper i en ordning som jag vill ha det. Testar, flyttar runt och ändrar tills jag är nöjd. Kan bli många omändringar ibland…
Sedan börjar jag inka kanter, eventuellt skrapar jag upp kanterna för en mera sliten look. Det gillar jag! Jag klistrar sedan ihop allt, lägger eventuellt till fler dekorationer, titel och sedan text. Den skriver jag alltid för hand numera, och det ska göras direkt. Lägger jag layouten åt sidan så glömmer jag det garanterat. Fotograferar och sätter sedan in den i album i kronologisk ordning. Det är ett gäng album på gång ständigt.
Hur många layouter scrappar du ungefär i månaden?: Det varierar, men ungefär 8 – 10 stycken. Sommartid blir det mindre och har jag en långledighet så blir det betydligt fler!
Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking?: Ungefär 5 – 6 timmar i veckan gissar jag på. Har aldrig mätt tiden faktiskt. Men en layout tar väl ett par timmar ungefär.
Hur kommer vi att se att det är du som har skapat på bloggen?: Rakt, stilrent, stora fotografier, rätt så sparsamt med dekorationer. Lite bling är förståss nödvändigt! Alltid bara en layout. Gör otroligt sällan dubbellayouter.

DT-ULRIKA







Namn på internet: ulrika_m
Namn: Ulrika MacGregor
Ålder: 39
Bor: Karlstad
Familj: Scrappande maken Trent och våra två tonåringar, Moira och Sean. Och så förstås katterna, lata Kitty och vilda Lily.
Sysselsättning: Informationschef
När började du scrappa?: På våren 2007
Hur kom du i kontakt med scrapbooking?: Jag hade tänkt börja digiscrappa men ville gå en kurs i ”vanlig” scrapbooking först för att få en känsla för materialen och hur man bygger en layout. Jag fastnade direkt för alla ljuvliga material och någon digiscrap har det inte blivit sedan dess.
Vad gör du helst: kort eller layouter?: Blandar friskt!
Hur skulle du beskriva din scrapstil?: Jag har nog ingen bestämd stil utan gillar att variera mig och testa nya saker och tekniker.
Vilket format scrappar du helst i?: 12x12
Vilken produkt kan du inte leva utan?: Det måste nog bli skärmaskinen. Den underlättar verkligen livet som scrappare!
Vem är din största inspirationskälla?: Oj, den var svår. Det varierar över tiden, men bland kändisarna inom scrapvärlden så har Tim Holtz stått på min lista rätt länge. Han bjuder alltid på spännande tekniker och inspirerande alster.
Vilken blogg besöker du dagligen?: Jag håller koll på ett antal bloggar via bloglovin.com. En bloggrunda blir det varje dag men jag besöker nog ingen blogg dagligen utan passar på när jag ser att det hänt något nytt sedan sist.
Hur går du tillväga med en ny layout?: Oftast utgår jag från fotot och klurar länge på färger, papper och dekorationer som kan passa, både färgmässigt men också till fotots tema/motiv. Jag kan flytta om och ändra saker i flera dagar innan jag börjar fästa allt.
Hur många layouter scrappar du ungefär i månaden?: Två kanske?
Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking?: Jag sitter i pysselrummet en stund nästan varje dag, det är riktig avkoppling för mig. Det blir nog 10-15 timmar i veckan skulle jag tro.
Hur kommer vi att se att det är du som har skapat på bloggen?: Det är jag inte så säker på att ni kommer att göra! Eftersom jag gladeligen blandar stilar och tekniker så tror jag inte att det jag skapar har några särskilda kännetecken. Men - just nu har jag en viss förkärlek för distressade bakgrunder och lack, både på bokstäver och som daggdroppar. Så sådana detaljer kan ju vara ett tecken på att jag kan ha haft ett finger med i spelet …


DT-SOFIA





Namn på internet: Mrs Sophie
Namn: Sofia Källvik Sjöstedt
Ålder: 37 år
Bor: I Karlstad
Familj: Man & 2 barn+1 bonus
Sysselsättning: Sångare + Sånglärare
När började du scrappa?: Har gjort kort länge, men kanske började jag med stämplar 2004.
Hur kom du i kontakt med scrapbooking?: Genom pysslande vänner & böcker.
Vad gör du helst: kort eller layouter?: Kort!
Hur skulle du beskriva din scrapstil?: En blandning av lite nytt & lite gammalt (tar vara på allt som kan tänkas vara bra att ha!)
Vilket format scrappar du helst i?: Just nu är allt bra bara det är kvadratiskt!
Vilken produkt kan du inte leva utan?: Mina svarta tunna tuschpennor!
Vem är din största inspirationskälla?: Svårt att välja en…men jag tar nog Lena Andersson som är illustratör & barnboksförfattare. Kolla in hennes underbara ”Skissbok”!
Vilken blogg besöker du dagligen?: http://badankor.blogspot.com
Hur går du tillväga med en ny layout?: Tittar efter mönster, färer etc som kan se liknande ut på papper, foton mm. Försöker binda ihop det hela med någon gemensam nämnare.
Hur många layouter scrappar du ungefär i månaden?: Jag gör mest kort & det blir kanske 10 olika/mån.
Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking?: Så mycket jag hinner naturligtvis! Ett snitt på 1 timme/dag kanske?
Hur kommer vi att se att det är du som har skapat på bloggen?: Vackra småbitar av papper, stämplat & en del som jag ritat/målat själv.


DT-MICHAELA







Namn på internet: MadebyM
Namn: Michaela
Ålder: 33 år
Bor: Täby, norr om Stockholm
Familj: Dotter, mamma och syster
Sysselsättning: Vårdbiträde
När började du scrappa?: ”På riktigt” 2007, det var då jag började på allvar fylla på pysselförrådet.
Hur kom du i kontakt med scrapbooking?: Det kommer jag inte ihåg, tror det var på internet.
Vad gör du helst: kort eller layouter?: Kort, men jag har precis börjat scrappa. Och jag är FAST!
Hur skulle du beskriva din scrapstil?: Sött, nött och romantiskt.
Vilket format scrappar du helst i?: Kort 15x15cm, scrapp 12x12”
Vilken produkt kan du inte leva utan?: Distress ink ”Vintage photo”
Vem är din största inspirationskälla?: Yoli, en fantastisk inspiratör som har en grym fingertoppskänsla för färg o former, magiskt.
Vilken blogg besöker du dagligen?: http://yolidesign.wordpress.com/
Hur går du tillväga med en ny layout?: Det bara blir!? Oftast väljer jag först ut pappret jag ska jobba med, sen växer layouten fram.
Hur många layouter scrappar du ungefär i månaden?: Oj, det varierar. Minst 8 om man inte räknar med det jag altrar.
Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking?: ALL ledig tid. Minst 4 timmar i veckan, beroende på hur jag arbetar.
Hur kommer vi att se att det är du som har skapat på bloggen?: Jag har en väldig ”Shabby chic” stil i det jag skapar.


Mitt personliga scrapprecept:
2 delar SÖTT, band, pärlor o iriserande stickles.
1 del NÖTT, skrapade o inkade kanter, crackle paint.
Garnering:
ROMANTISKT inslag, spets o rosor.

”Receptet” brukar jag använda som bas, ”ingredienserna” kan (tillfälligt) bytas ut ibland. ;)

Friday 20 November 2009

FÅR JAG LOV ATT PRESENTERA...

DESIGNTEAMET!!!

Anni Ildring
---
Daniel Askeland
---
Helena Sundström
---
Sofia Källvik Sjöstedt
---
Michaela Keltamäki
---
Enora Petraud
---
Charlotte Torén
---
Ulrika McGregor
---
Emilie Wildert Hägglund
---
Liza Hellström
---
Maria Persson
---
Anna Andersson
---
Christel Jönsson
---
Carina Delander
---
Milo Lilja
---
Gry-Heidi Solberg
---
Carina Wikström
---
Inger, "scrapping med Inger"
---
Vi hoppas att med ett stort härligt designteam kunna visa upp blandad stil på scrapbooking och kortmakeri. Massor av inspiration lovas i bloggen!
- - - Jea - - -

Thursday 19 November 2009

KORT FRÅN ÅSE

Här kommer ett kort gjort med ett jätteroligt stämpelset som är mycket användbart. Jag har bara provat lite.
Stämpelsetet är Clearstamps från BoBunny. De kan man göra sitt eget mönsterpapper med.



Jag har använt våra nya rosor, gröna nya blommor, punchinella, grattisstämpel S653B, Band från Reprint-set, Limegröna Rhinestones och lite Limegrönt glitterlim på rosen. Det här stämpelsetert tål att provas många gånger. Det finns också
ett julset, men det har jag inte testat ännu.... Kanske lika bra. Svart-Prickigt papper från BoBunny.










Välkomna till bloggen imorgon! Då presenterar vi DesignTeamet!

- - - Jea - - -

Wednesday 18 November 2009

TÄVLING, TÄVLING, TÄVLING!!!

Ja, nu är det tävlingsdax! Med ett kanonfint pris... du kan vinna en Ultimate Pro!


Här kommer reglerna:

Välj en valfri rad på bingobrickan och använd materialet som står i raden ( lodrätt, vågrätt eller diagonalt! ) Alla 5 dekorationerna måste finnas med på ditt alster!

Cardstock och/eller mönstrat papper väljer du själv! Dock skall det vara produkter som finns i Reprints sortiment, ex Kaiserpapper, Graphic 45 & Websters Pages.

Stämpla gärna! Även stämplarna skall finnas i Reprints sortiment!

Fotografera ditt alster och maila in bild samt namn - och vilken rad du valt - till reprint@live.se Sista tävlingsdagen är 15 dec. kl.12.00!

Ju fler bidrag du skickar in, desto fler chanser att vinna!

Inskickade bidrag visas även i bloggen!

Lycka till!

Här kommer brickan:






- - - Jea - - -

Tuesday 17 November 2009

DESIGNTEAMET ÄR UTVALT!!!

Jo, ni läste rätt!!! Alla berörda har fått ett mail i sin inbox, så om du har sökt...KOLLA MAILEN - vi valde kanske just DIG!
Närmre presentation av vem DesignTeamet består av får ni på fredag!
- - -
Och nu till en annan trevlig nyhet för er som har butik:
CARDSTOCKEN HAR ANLÄNT!!!
...så nu är julen räddad...
- - - Jea - - -

Thursday 12 November 2009

ÄNNU FLER POPCORN NYHETER!

Jodå, ni läste rätt! Flera nya julmotiv med den supergulliga nallen... och alla stämplarna säljs omonterade.

With Love At Christmas ( EPST-XMS-WIT )

Santa Bear ( EPST-XMS-SAN )


Magical Christmas ( EPST-XMS-MAG )


Just For You ( EPST-XMS-JUS )


Dear Santa ( EPST-XMS-DEA )


Snow Buddies ( EPST-XMS-BUD )


Angel Wishes ( EPST-XMS-ANG )


All Wrapped Up ( EPST-XMS-ALL )







- - - Jea - - -

Wednesday 11 November 2009

NYA KOLLEKTIONER FRÅN KAISERCRAFT!


Christmas Carnival...

Tinsel - P400

Carols - P401


Bauble - P402


Candy - P403


Garland - P404


Bells - P405
- - -


Belle...
Angel - P417


Natalie - P416


Gloria - P415


Mary - P414


Eve - P413


Clara - P412
- - -



Rewind...
Pause - P430


Volume - P431


Remote - P432


Playlist - P433


Fast Forward - P434


Record - P435
- - -


Dear Santa...
Billy Cart - P411


Pony - P410


Bicycle - P409


Hula Hoop - P408


Doll - P407


Train Set - P406
- - -


Pack Your Bags...
Tickets - P429


Compass - P428


Itinerary - P427


Postcards - P426


Road Sign - P425


Travel Map - P424

- - -


Lilac Avenue...
Lavender - P423


Snapdragon - P422


Sweet Pea - P421


Wisteria - P420


Violet - P419


Dandelion - P418