Thursday, 18 June 2009

RECEPTBOKEN

Idag blir det ett långt inlägg...


Stommen är ett chipboardalbum från Best Creation -Cake CB009. Detta är ca 19 cm högt och består av 6 st sidor. Ringarna som håller ihop albumet medföljer i förpackningen.

Papperna som har använts kommer från Kaiser. Serien heter Sugar Sugar och jag har använt P368, P369 samt P370.


Förstasidan! Resten av bilderna visas utan ringarna som håller ihop det.


Ett register bör man väl ha...

Detta receptet var ganska långt, så jag gjorde 2 sidor av det. De sitter ihop med brads och den andra sidan är klistrad mot det mönstrade pappret. Jag behövde ett fotoankare för att hålla in första sidan.Alla brads, fotoankare och trollsländor i detta albumet kommer från ett och samma paket. Det heter Brads Metallmix, BD89.För bara ankaret till sidan!Mmm...morotskaka... Här vek jag receptet på mitten och använde en annan form på fotoankaret - fortfarande från samma paket!Samma som innan; vrid bara på ankaret!Har man inga dekorationer så får man ju göra dem själv - en prickig morot!Kärt barn har många namn - Fifi-rutor, kärleksmums, snoddas eller kokosrutor?Vi kallar dem Fifi-rutor. Tur var ju det, för det skulle ju passa bra med chipboardbokstäverna... Alla är från samma ark som går i olika nyanser av brunt. (GCBA009)Här gömde jag undan glasyren. Tänk dig för när du ska klistra receptet!Ta daa! Så kan du bara dra ut det! (Förstod du nu vad jag menade med "tänk dig för..."?)De flesta recepten är ju lite längre..
... så här blev det som en ficka till smörkrämen.Lite blommor med vita halvpärlor i.Kanelgrottor - min absoluta favorit! Tror att det är samma recept som kanelbullar, men här blandar man fyllningen och gömmer in den i bullen istället.


Gjorde en ficka att stoppa recept-tagsen i. Bra lösning om receptet är väldigt långt!

Reprintbanden heter R006, och de är förpackade med 4 olika sorter. Jag tycker att det är smidigt att häfta fast banden!


Här knöt jag fast bandet runt fickan innan jag klistrade den. Säkerhetsnålen kommer från bradspaketet jag nämnde i början...


Detta receptet fick jag på en scrapmara i V.Tommarp. Oförglömligt!Trollsländebradsen blir fina med streck - och varför inte ett litet hjärta?Bruna halvpärlor! Jag dekorerar gärna om tre...Ytterligare en lösning på långa recept... De ligger löst i mappen som man stänger med ett fotoankare.
Detta är som en sockerkaka med glasyr... ett kort recept! Men ack så gott!!!Och jag föredrar ju att göra såhär med blommorna! Fäst med en brad i mitten.Ju kladdigare desto godare...Utklippt från ena sidan av ett mönstrat papper.Sista varianten i albumet.Mmm...Vita halvpärlor... De heter Snow SB794. Här fungerar de lite som en stopp till det främsta arket.Receptarket längst bak är fastklistrat och det främsta hålls på plats med en brad.Till slut...... det blev ett ganska tjockt album.- - - Jea - - -3 comments:

 1. Så fint! Du är bara bäst på sånt här. Jag är impad. Kram Jessie

  ReplyDelete
 2. Mums, man blir riktigt kaksugen :) Den är superfin, gillade verkligen glasyr-fliken.
  Kram Hanna på Ostkustgrossisten

  ReplyDelete
 3. Jättehärligt! Så sugen jag blir på att scrappa och att baka. Vartifrån kommer de söta trollsländorna? *nyfiken*
  /Jenny

  ReplyDelete