Sunday, 26 September 2010

Tri shutter album

Om du någon gång har provat att göra ett tri shutter kort så är steget inte långt till ett tri shutter album - som helt enkelt är två tri shutter kort som man sätter ihop på längden. Här är ett sådant album, klätt med de nya fina julpappren från Reprint. Pappret med julstrumporna är hur kul som helst, och till framsidan klippte jag ut ett par strumpor från ett av pappren och monterade med 3D-kuddar på ett snöre.Det blir väldigt långt när man vecklar ut ett tri shutter album och de är helt hopplösa att fotografera ... så istället har jag filmat en liten snutt så ni får se hur det kan se ut.

Det är inte alls svårt att göra ett sånt här album. Du behöver ett helt cardstock (12x12 tum) och en extra bit cardstock (i samma färg) med måtten 4x6 tum. Lite dubbelhäftande tejp och så förstås papper och dekorationer för att göra ditt album riktigt fint!

Dela ett 12 tums cardstock i två lika stora delar, 6x12 tum. Varje del blir varsitt tri shutter kort som man sen sätter ihop. Biga varje del vid 2, 4, 8 och 10 tum, rakt över hela pappret (jag har bigat på fotot, om man tittar noga så ser man linjerna). Skär sedan två längsgående linjer, 1,5 tum från kanten, mellan de yttersta biglinjerna (2 och 10 tum).Vik vid bigningarna så att kortet får en dragspelsform, alltså varannan framåt och varannan bakåt. Lägg ut båda korten på bordet och låt kanterna ligga precis bredvid varandra.Ta nu den extra biten cardstock och sätt dubbelhäftande tejp på baksidan. Passa in biten så exakt som möjligt så att den täcker de två panelerna där korten möts.Nu är albumet klart och det är bara att börja klä in alla paneler och dekorera efter behag!Hoppas att ni provar på att göra ett sånt här album. Om jag har förklarat otydligt, så fråga gärna så ska jag försöka förklara bättre! :)

Lycka till!
DT-Ulrika

1 comment: