Monday 14 July 2014

Made with Love

Något hembakat till kaffet är en uppskattad gå-bort present. Här har jag förpackat några syltgrottor i en papperspåse (eller, först i en plastpåse så att det inte ska bli några fettfläckar på papperspåsen). Den söta stämpeln pryder emblemet, och samma stämpel använde jag för att skapa ett "mönster" på själva påsen.

Something sweet to go with the "fika" is always a welcome gift. Here I decorated a paper bag for a few raspberry treats (actually, I first put the treats in a plastic bag so they wouldn't leave any grease marks on the paper bag). This sweet stamp was used both as a badge and as a background stamp on the actual bag.


Själva muffinsen stämplade jag en extra gång, färglade med distressfärger (Distress markers + vattenpensel) och fäste ovanpå det första motivet med 3D-kuddar.

The muffin was stamped twice, the second one I coloured with distress colours (markers + water brush) and adhered with foam squares on top of the first stamp.


Blir ni sugna på att baka nu så kommer receptet på hallongrottorna här:

Hallongrottor
Ca 18 st
200 g smör
80 g florsocker
40 g marsansåspulver (kallrörd)
1 g hjorthornssalt
200 g vetemjöl
hallonsylt till fyllning

Kör alla ingredienser utom hallonsylten med kniven i en matberedare. Rulla kulor på ca 50 g. Lägg i muffinsformar. Tryck ett hål med pekfingret och klicka ner lite hallonsylt. Grädda i 180 grader, ca 12 minuter.

Materials used:
Paper: CR27414 Kraft paper bags 25st
Stamp: OM874E Bakat med
Ribbon: 308-029960401-39CR23364 Burlap twinesR3100 Pärlband Vit
Decorations: Paper doily, Hinge Clip (Tom Holtz)

Wishing you all a nice "fika"-time!

Love,
DT-Ulrika

No comments:

Post a Comment